Over ons

Onze praktijk

Fysiotherapie Yerseke & Goes staat voor kwaliteit en kunde. Iedere therapeut voldoet aan de eisen om als geregistreerd therapeut in het big register te staan.

 

De ontwikkelingen binnen ons vakgebied staan niet stil. Het is voor ons vanzelfsprekend dat onze therapeuten blijven studeren om onze therapie op hoog niveau te kunnen blijven aanbieden.

Ons team

Jeffrey Saija

Eigenaar Fysiotherapie Yerseke & Goes | Eigenaar Medische Fitness Yerseke | Therapeut | Footbalance expert

In 2004 heb ik na een leuke studententijd mijn opleiding tot fysiotherapeut afgerond. Na mijn studie kon ik gelijk aan de slag in een particuliere praktijk in Middelburg. Als snel was ik erachter dat werken in loondienst mij niet de voldoening gaf die ik in mijn werk wilde. Zelfstandig zijn en meer vrijheid vond ik belangrijk en daarom ben ik in 2006 samen met een 2 compagnons mijn eerste maatschap begonnen. Uiteindelijk hadden wij 5 praktijken en 14 therapeuten in dienst.

 

Ik heb een eigen visie en kijk op het vak en ik vind dat ik deze visie in een nieuwe werkomgeving beter tot uiting kan brengen. Het was daarom voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging om mijn kennis en passie voor het vak over te brengen in mijn eigen nieuwe praktijk. Ik ben van mening dat alleen een fysiotherapiebehandeling vaak niet voldoende zorg biedt voor een optimaal herstel. In mijn optiek zal er op verschillende manieren naar het menselijk lichaam gekeken moeten worden, om de juiste zorg en het meest haalbare te kunnen bereiken. Na het volgen van vele cursussen en opleidingen hoop ik deze bredere kijk op klachten met u te kunnen delen en daarmee de juiste zorg voor elke patiënt te kunnen bieden.

 

Daarnaast ben ik van mening dat goede therapie samengaat met innovatie en goede apparatuur. Dit is dan ook iets waar ik veel in mijn vrije tijd mee bezig ben. Hier ben ik op zoek naar nieuwe behandelmethodes en apparatuur.


Ik volg cursussen die vaak niet gecrediteerd zijn voor punten voor het kwaliteitsregister fysiotherapie. Hierdoor zijn ze in het register niet zichtbaar, maar kan ik wel verschillende gezondheidsproblemen met andere behandelmethodes dan fysiotherapie behandelen. Denk aan vormen van osteopathie, chiropractici en orthomanuele geneeskunde.
Nieuwe innovaties hebben mijn interesse. Dit is terug te zien in onze behandel-fitnessapparatuur: het bio-circuit van Technogym.

 

Wilt u meer weten wat ik kan betekenen voor uw gezondheid? Neem dan contact op met onze praktijk.

(0113) 855 550
06-41 31 90 08
j.saija@fysiotherapieyerseke.nl

Huub van Noorden

Fysiotherapeut | Fitness training specialist

Van kinds af aan ben ik bezig met sporten & bewegen. Het was altijd 'doelen stellen, uitvoeren, analyseren/controleren, verbeteren' en weer opnieuw. Dit zorgde ervoor dat ik op jonge leeftijd al een fanatieke sporter was. Ik was - ook in die tijd - altijd erg nieuwsgierig hoe ik mijn prestatie kon verbeteren, hoe ik mijn lichaam/geest optimaal kon laten functioneren en hoe ik het beste kon herstellen na een blessure en dit in de toekomst kon voorkomen. De interesse in het menselijk lichaam werd hierdoor steeds groter en heeft mij eind middelbare schooltijd doen besluiten voor de opleiding Fysiotherapie te kiezen. Na een leuke leerzame studietijd, ben ik hier in 2013 in afgestudeerd.

 

Vanaf die tijd heb ik op verschillende plekken als fysiotherapeut gewerkt. Hier heb ik de nodige 'nieuwe kennis' en ervaring opgedaan. Echter als geboren 'Yesenaar', kon ik na een periode van 7 jaar gelukkig weer terug naar 'mijn oude vertrouwde' plek: Yerseke bij Fysiotherapie Yerseke en Goes. Door mijn achtergrond als inmiddels hardloper in het 'hogere segment', heb ik veel ervaring in het verhogen van de fysieke / mentale belastbaarheid, wat bruikbaar is om patiënten te laten herstellen van bijvoorbeeld een ongeluk, blessure of operatie en tevens als preventie voor de toekomst. De nieuwste apparatuur van Technogym in onze praktijk, sluit hier volledig op aan. Voor iedere patiënt en sporter is er op zijn niveau een perfecte training/oefentherapie te realiseren. Als fanatiek buitenhardloper ben ik altijd sceptisch naar het trainen op binnenapparatuur geweest, echter bijvoorbeeld de loopband van Technogym (een van apparaten die er staat) waarmee ik op een helling van 25 graden of een daling van -5 graden goed kan trainen, gaat voor mij zelfs alle verwachtingen te boven!


Als therapeut ben ik naast algemeen fysiotherapeut gespecialiseerd in dry needling, sportfysiotherapie, orthopedische revalidatie, behandelingen volgens Mulligan en medisch training specialist. Bent u geïntereseerd wat ik voor uw gezondheid kan betekenen? Maak dan een afspraak via ons algemeen telefoonnummer of vul uw vraag in op de website via het contactformulier.

(0113) 855 550
h.vannoorden@fysiotherapieyerseke.nl

Daniëlle Braam

Eigenaar Medische Fitness Yerseke | Office Manager | Fitness training specialist | Footbalance expert

Mijn enthousiasme voor het menselijk lichaam is ontstaan door mijn partner Jeffrey, eigenaar van deze praktijk. Thuis achter de schermen kreeg ik veel leerzame informatie van zijn opleidingen en cursussen mee. Zowel over het oplossen van een niet goed functionerend menselijk lichaam, als wat sport en voeding met de gezondheid van een lichaam doet.Zijn passie en enthousiasme maakten iets in mij los, waardoor ik zijn enthousiasme steeds meer ben gaan overnemen.

Vanaf mei 2019 ben ik samen met Jeffrey gestart met het opzetten van de Footbalance kiosk. Hierbij maak ik steunzolen voor patiënten, een specialisatie in onze praktijk.

Door de dankbaarheid en de blijdschap van de verschillende patiënten ontvang ik veel energie door mijn werk. Dit heeft mij doen besluiten om mijzelf om te scholen en mijn nieuwe passie te gaan volgen.

 

Na mijn HBO studie Bachelor of Administration gespecialiseerd in ondernemerschap en mijn HBO studie Bachelor of Education gespecialiseerd in docent Economie 2de graads, ben ik nu officieel gediplomeerd fitnesstrainer in onze praktijk. Ik word ontzettend blij om een individueel of groepsprogramma te ontwerpen, waarbij het fantastisch is als het uiteindelijke doel wordt behaald.


Gelukkig komen mijn eerdere studies nog wel van pas, want naast de werkzaamheden als fitnesstrainer en de werkzaamheden bij de Footbalance kiosk, ben ik ook veel te vinden op de werkvloer als Office Manager bij Fysiotherapie Yerseke & Goes.

In de toekomst hoop ik nog meer opleidingen en cursussen te volgen, om onze patiënten nog beter te kunnen helpen en van dienst te kunnen zijn.

 

Bent u geïnteresseerd wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

(0113) 855 550
info@fysiotherapieyerseke.nl

Marrit Courtin

Fysiotherapeut | Bewegen & Leefstijl therapeut | Medisch Fitness specialist

Mijn naam is Marrit Courtin, fysiotherapeut bij Fysiotherapie Saija Yerseke & Goes.

 

Algemeen fysiotherapeut:

 

Mijn passie voor fysiotherapie is begonnen bij de paarden. Al zolang als ik me kan herinneren ben ik met paardrijden bezig geweest. Na het afronden van het VMBO ging ik ook vastbesloten naar de paardenhouderij opleiding. Hier kwam ik in aanraking met paarden fysiotherapie en osteopathie. Door dit vak was ik erg gefascineerd en wist gelijk: ‘Dit wil ik ook!’

Zodoende ben ik aan de opleiding fysiotherapie bij het Avans in Breda begonnen. Na mijn afstuderen ben ik als fysiotherapeut in een particuliere praktijk begonnen. Na een half jaar ben ik aals ZZP’er aan de slag gegaaan en heb ik verschillende waarnemening voor praktijken en instellingen gedaan. Tijdens deze jaren heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan. Onder andere heb ik 10 maanden in het Admiraal De Ruijter Ziekenhuis gewerkt, waar ik het huidige team in de Coronacrisis mocht ondersteunen op de COVID zorg kliniek en IC. Dit was een hele leerzame ervaring!

 

Leefstijl fysiotherapeut:

 

De helft van de Nederlanders heeft te maken met overgewicht, dit is een risicofactor voor verschillende chronische aandoeningen. Om mijn patiënten nog beter te kunnen helpen heb ik cursus Gecombineerde leefstijl interventie gevolgd, tijdens een leefstijl traject kijken we naar bewegen, voeding, slaappatroon en het psychische aspect. Ook sluit dit mooi aan op mijn interesse voor de chronische patiëntengroep, waar ik me in aan het specialiseren ben.

 

Ruiter fysiotherapie:

 

Verder ben ik aangesloten bij het ruiterzorgnetwerk Nederland. Dit is een netwerk wat zich richt op de hippische gezondheid. Binnen dit netwerk wordt regelmatig kennis gedeeld met ander gespecialiseerde ruiterfysiotherapeuten.

Wanneer jij als ruiter zorgt voor optimale lichaamscontrole en een mooie houding zal de rijprestatie verbeteren. Door bewustwording van jouw lichaam en symmetrie, kun je je als ruiter beter anticiperen op je paard en zal het rijden beter worden.


Bent u geïnteresseerd wat ik voor uw gezondheid kan betekenen? Maak dan een afspraak via ons algemeen telefoonnummer of vul uw vraag in op de website via het contactformulier.

(0113) 855 550
m.courtin@fysiotherapieyerseke.nl

Jan van der Slik

Fysiotherapeut

(0113) 855 550

Wij hopen u snel te mogen begroeten in een van onze praktijken

Neem contact met ons op